Specialistii nostri in credite imobiliare nu percep comisioane!
Specialistul in creditare este persoana care iti expune toate variantele de credit potrivite pentru profilul tau si se ocupa de intregul tau dosar. Specialistul in creditare te poate ajuta cu accesarea oricarui tip de credit si este persoana de legatura dintre tine si banca.
Vezi specialistii din retea
Intrebari frecvente:
De ce nu? Nu trebuie sa apelezi la un specialist in creditare atunci cand doresti sa aplici pentru un credit insa procesul este mai facil cu ajutorul sau. Gradul tau de indatorare, momentul in care aplici, situatia financiara a angajatorului tau, istoricul de creditare, tipul de venit, vechimea in munca, varsta si chiar tipul de proprietate pe care urmeaza sa il achizitionezi sunt doar cateva dintre criteriile pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi oferta de credit. Daca vrei sa ai informatia completa si sa iei o decizie informata, fara suportul unui specialist in creditare vei contacta toate cele 10+ banci si vei solicita informatii, ceea ce iti va lua cel putin cateva zile.
Un specialist in creditare are acces la toate produsele de creditare de la banci si iti poate spune in cateva minute care este oferta la care te incadrezi. Mai mult decat atat, nu trebuie sa incerci tu sa descifrezi toate documentele, specialistul in creditare e cel care se va ocupa de tot GRATUIT.
Serviciile de intermediere de credite ale specialistilor in creditare de credit ai 123Credit sunt gratuite si nu au niciun impact asupra costului creditului acordat clientului de catre institutia finantatoare. Specialistii in creditare de credite sau brokerii de credite sunt platiti direct de catre institutia finantatoare (banca sau IFN) pentru generarea de clienti. Astfel brokerii sau specialistii in creditare de credite ofera servicii gratuite clientilor deoarece sunt compensati exclusiv de catre institutiile financiare cu care colaboreaza. Actionand ca un intermediar, specialist in creditare gaseste solutia potrivita de creditare si mentine comunicarea cu clientul in procesul de accesare a creditului ceea ce rezulta in simplificarea muncii ofiterilor de credite din banci.
In mod normal un specialist in creditare independent are contracte de colaborare cu 2-3 banci si intermediaza doar creditele acestor institutii finantatoare. Specialistii in creditare din reteaua 123Credit au acces la 20+ de institutii financiare ceea ce le permite sa prezinte clientilor mai multe optiuni de creditare si sa ia o decizie cu adevarat informata.
De regula prima interactiune cu specialistul in creditare este prin telefon. In cadrul discutiei telefonice ii vei comunica ce fel de credit doresti sa obtii si ce criterii te intereseaza dupa care veti stabili o intalnire fie in biroul specialistului in creditare, fie intr-un loc ales de tine si veti discuta despre profilul tau financiar, documente si pasii urmatori. In continuare comunicarea ta cu specialistul in creditare se va desfasura predominant prin email deoarece vei impartasi cu acesta si documente iar el iti va face introducerea cu reprezentatul institutiei financiare. Bineinteles, pe parcursul procesului puteti lua legatura si prin mesaje pentru orice fel de intrebari la care ai nevoie de lamuriri.
Atunci cand cumperi o locuinta cu un credit ipotecar, bancile solicita un avans de minim 15% din pretul proprietatii cumparate. Asta inseamna spre exemplu ca daca vei cumpara o casa care valoreaza 100,000 de euro, partea ta din pretul de vanzare va fi de 15,000 de euro, iar banca iti va acorda un credit ipotecar de 85,000 de euro. Trebuie sa stii ca, pentru a face dovada avansului tau, nu trebuie sa il depui in conturile bancii care iti va acorda creditul ipotecar. Avansul va fi platit direct vanzatorului, in baza unei promisiuni de vanzare (antecontract) autentificate de un notar, notarul fiind cel care, prin actul semnat ii va garanta bancii plata partii tale de avans.
Procesul de achizitie a unei locuinte prin credit imobiliar nu este foarte complicat insa poate parea coplesitor pentru tine tocmai pentru ca este ceva nou prin care nu ai mai trecut. Din experientele noastre pana acum, tine minte urmatoarele:
- Identifica locuinta pe care doresti sa o cumperi si asigura-te ca ai un avans de cel putin 15% din valoarea acesteia. Cand ai deja in minte o locuinta pe care doresti sa o achizitionezi, atunci este momentul sa iei legatura cu un specialist in creditare.
- Discuta cu specialistul in creditare si afla de la el daca esti eligibil pentru un credit pentru achizitia locuintei. In intalnirea cu specialistul in creditare, acesta iti va calcula gradul de indatorare care ii va spune care este rata maxima pe care o poti suporta raportat la veniturile si datoriile tale actuale. Din acest moment, specialistul in creditare va incepe procesul de identificare a ofertei potrivite.
- Semneaza promisiunea de vanzare. Este important ca tu sa finalizezi negocierile cu vanzatorul si sa semnezi promisiunea de vanzare inainte ca aplicatia ta sa ajunga la banca. In momentul in care ai agreat pretul final al locuintei, vei comunica aceasta informatie catre specialistul in creditare iar el va aranja intalnirea cu notarul pentru tine. De regula sfatul nostru este ca tu ca si cumparator sa stabilesti notarul la care veti concretiza vanzarea ca sa fii linistit. Specialistul in creditare iti poate recomanda un notar cu care are o relatie buna si poate stabili intalnirea pentru tine. Urmeaza doar sa te prezinti la notar impreuna cu vanzatorul (te poate insoti si specialistul in creditare ca sa fii mai linistit), sa platesti o parte din avans (cat doresti tu, nu exista un minim) si sa semnati promisiunea de vanzare.
- Trimite evaluatorul pentru a evalua proprietatea. O data ce ai finalizat pasii anteriori, specialistul in creditare va trimite promisiunea de vanzare catre banca iar banca iti va da aprobarea financiara. Ce a fost mai greu a trecut. In continuare, specialistul in creditare sau banca va trimite un evaluator pentru a evalua valoarea pe piata a locuintei pe care urmeaza sa o achizitionezi si tu vei primi raportul de evaluare.
- Semneaza contractul de vanzare si cel de ipoteca. La acelasi notar la care ai semnat promisiunea de vanzare, specialistul in creditare iti va face programarea pentru semnarea contractelor. Contractul de vanzare il vei semna in fata notarului iar cel de ipoteca il vei semna la banca. In ambele locuri te va insoti specialistul in creditare daca doresti.