Afla rapid si fara batai de cap, cat de mult poti imprumuta!

1. SA INCEPEM
2. VENITURILE TALE
3. DATORII

Vrei un credit ipotecar sau
de nevoi personale?

Pentru a calcula maximul pentru un
credit ipotecar te rugam sa ne spui:

Bun, calculam pentru un
credit ipotecar

Inca putin! Vom putea calcula
creditul maxim imediat!

Poti imprumuta pana la

72000 lei 14467 €

pe o perioada de 5 ani

Cum functioneaza calculatorul nostru CPI?

Ne uitam la veniturile si la ratele tale active si calculam gradul maxim de indatorare.



Gradul de indatorare standard in Romania este de 40%. In cazul in care accesezi un credit ipotecar pentru cumpararea primei tale locuinte, gradul de indatorare poate fi de pana la 45%. Asta inseamna ca valoarea ratelor tale lunare nu poate sa depaseasca 40% (respectiv 45%) din veniturile tale nete eligibile.

Cum sa folosesti calculatorul nostru CPI

Cand introduci VENITURILE , gandeste-te la suma tuturor veniturilor nete (ceea ce primesti lunar pe card) pe care le-ai incasat constant in ultimele 6 luni si fa o medie a acestora.

Veniturile pe care o institutie de credit le poate lua in calcul sunt: salarii, pensii, venituri din activitati independente (PFA), chirii, dividende, drepturi de autor, contracte de management, indemnizatie crestere copil.



Vezi detalii
1
2

Ratele tale lunare active reprezinta toate sumele pe care trebuie sa le platesti lunar ca rezultat al accesarii unui produs de creditare de la o institutie financiara bancara sau nebancara (IFN).

In cazul cardurilor de credit si al overdrafturilor, banca stabileste in general o rata lunara echivalenta cu 3% din limita aprobata. Ex. pentru un card de credit in valoare de 10,000 lei, rata medie lunara luata in calcul de o institutie de credit la stabilirea gradului de indatorare este de 300 lei (10,000 lei * 3% = 300 lei/ luna).

In cazul creditelor ipotecare, vei avea nevoie de un AVANS minim de 15%, respectiv 5% pentru creditele de locuinta accesate prin programul Noua Casa (daca valoarea locuintei cumparate nu depaseste 70,000 de euro, echivalent in lei). In calculatorul nostru te sfatuim sa introduci avansul pe care il poti acorda acum, iar noi vom baza calculele pe acest avans.

3

Cum interpretezi rezultatele calculatorului CPI

Gandeste-te la calculatorul CPI ca si punctul de pornire in calatoria de accesare a unui credit. Un astfel de instrument va determina cati bani iti va acorda institutia financiara pentru nevoile tale personale sau care e valoarea maxima a creditului ipotecar pe care il poti accesa.

Calculatorul CPI iti va spune:

  1. Care este valoarea maxima a creditului pe care il poti accesa luand in considerare perioada maxima de acordare a creditului (bazata pe varsta ta)
  2. Gradul de indatorare care se aplica in functie de veniturile si ratele tale active
  3. Rata lunara corelata cu valoarea creditului

Calculatorul CPI nu iti va spune:

  1. Daca institutia finantatoare iti va aproba cererea de credit
  2. Oferta potrivita pentru tine
  3. Cat de mult poate varia rata lunara in functie de rata dobanzii (asta poti afla in pasul urmator cand vizualizezi si compari ofertele)

Ar fi bine sa stii ca:

  • Pentru a aplica la un credit trebuie sa ai o vechime in munca intre 6 luni si 1 an, cu minim 3 salarii incasate la actualul angajator.
  • Nu poti accesa un credit de la o banca comerciala, daca in ultimii 5 ani ai avut intarzieri mai mari de 90 de zile raportate la Biroul de Credit.
  • Anumite IFN-uri iti pot acorda credite si daca ai intarzieri raportate la Biroul de Credit, cu conditia ca la momentul analizei, acele restante sa fie achitate.
  • Toate creditele pe care le-ai obtinut, indiferent de institutia de la care l-ai accesat, vor raporta intarzierile tale la Biroul de Credit.
  • Raportarile la Biroul de Credit se pastreaza pe o perioada de pana la 5 ani.

3 lucruri care ar putea schimba rezultatele calculatorului CPI

Scorul tau FICO masoara comportamentul tau financiar si evalueaza gradul de risc asociat cu accesarea unui credit. Scorul FICO variaza intre 300 si 850. Un scor FICO mai mare de 600 inseamna ca ai un comportament financiar responsabil si ca institutia finantatoare va fi linistita in ceea ce priveste acordarea unui credit de valoare mare.

Institutiile finantatoare sunt interesate de clienti cu venituri lunare stabile. Asta inseamna ca o vechime in munca de mai mult de un an impreuna cu un venit lunar stabil si mai mare decat media pietei, iti va creste sansele de a accesa creditul pe care ti-l doresti. Pentru stabilirea capacitatii de plata pentru creditul solicitat, institutia de credit va analiza in general media ultimelor 3 sau 6 venituri lunare. In schimb, daca lucrezi pentru tine si ai venituri de tip PFA sau dividende, banca sau IFN-ul vor analiza media acestor venituri pe o perioada de 12 pana la 24 de luni.

Daca esti serios in vederea accesarii unui credit, trebuie sa introduci toate ratele lunare pe care le ai active ca rezultat al accesarii de produse de creditare de la orice institutie financiara.

In cazul in care nu declari toate ratele lunare active, calculatorul CPI iti va oferi un rezultat incorect deoarece, daca vei merge mai departe cu procesul de aplicare, verificarea datoriilor tale actuale va fi efectuata oricum de catre institutia financiara la care aplici, ca si conditie a evaluarii gradului de risc.

Te sfatuim sa fii onest si sa declari suma totala a datoriilor pentru a afla:

  • Daca gradul de indatorare iti permite sa mai accesezi un credit
  • Care este suma maxima pe care o poti imprumuta bazat pe situatia reala

Nu te descurci si vrei ajutorul nostru rapid?

Parerile clientilor pe
4.6

din 41 recenzii in total